Det stora, svenska företaget Vattenfall firar 100 år. Som en del av det bjöd de in för en flerdagars-konferens med temat “making electricity clean”, vilket innebar att Vattenfall beskrev sin vision av vad som är möjligt att ådstakomma och vilka tekniker som är mest lovande. Till dag 1 på konferensen var ca 300 studenter från Vattensfalls alla verksamhetsländer inbjudna, och jag hade förmånen att få vara en av dessa.


När jag kom till konferensen visste jag inte om jag skulle känna någon annan deltagare över huvud taget, men redan under det indledande mingelkaffet träffade jag på Emma Johnsson, en klasskompis från låg- och mellan-stadiet. Därefter tog det dock stopp, inga fler gamla bekantskaper stod att finna. Däremot tog det inte lång tid att hitta några trevliga personer att spendera dagen med, inkluderande Per-ola från Lunds tekniska högskola, Wilhelm från Chalmers, samt Linnea från Stockholms Universitet. Värt att tänka på för alla som känner sig ensamma på ett liknande event är att de flesta andra är i samma situation, och att då inleda ett samtal är nästan alltid uppskattat. Tänk också på att den som är snabbast på att inleda ett samtal får fördelen att välja samtalspartner!

Själva dagen tänker jag inte orda mer om än att säga att det var mycket intressanta ämnen som togs upp, och strukturen på dagen var välplanerad. Bra gjort, Vattenfall! Dagen slutade som sig bör med ett bra mingel på Vattenfalls kontor i Stockholm, även det välarangerat. God mat serverades, och chans gavs att prata både med svenska och utländska studenter såväl som anställda på Vattenfall. Som sammanfattning, en utmärkt dag!