Stockholm har inte, enligt min ödmjuka åsikt, barer i världsklass, men det finns vissa som når lite högre än andra. Och himlen därtill tillhör definitivt den senare kategorin, och är väl värt ett besök trots att det ligger på söder.

Med en god utsikt över större delen av Stockholm får man en känsla av frihet, samtidigt som insikten om hur liten stad vi bor i sköljer över. Baren är hyfsat liten så att det blir en hyfsat avslappnande stämning. Det bästa är dock avdelningen med borsservering till vilken man behöver vänta på att bli placerad.

Samtidigt som det på golvet var hyfsat fullt med folk så fanns det flera bord lediga, bland annat ett tvåmansbord i hörnet med fönster åt två håll. En vänlig fråga senare så hade jag och Anna intagit dessa platser och kunde njuta av en utsikt över solnedgången. Anna passade dessutom på att inviga solglasögon-säsongen på baren; det var åtmindstånde vad servitören sade!

Tack vare dessa attribut vill jag tilldela Och himlen därtill en guldstjärna för bra Stockholmsställe! Platina-utmärkelsen var nära att komma också när servitören nästan serverade oss en gratis middag, men tyvärr kom han på sig i sista sekund…